Openingsuren: donderdag & vrijdag van 14u tot 18u en zaterdag van 11u tot 17u en elke eerste zondag van de maand van 13.30u tot 17u
Adres: Liersesteenweg 58, 2520 Emblem (bij Lier) - België
E-mail: info@cartnscrapart.be - Tel: 03/480.31.69 (telefonisch enkel bereikbaar tijdens de openingsuren)


link naar onze webwinkel (klik op logo)

zaterdag 18 maart 2017

Mixed Media Layout met Writers Block van 7 Dots Studio

Hallo allemaal,



Vandaag heb ik een lekker smos projectje voor jullie in petto.  Ik maakte hiervoor gebruik van papier uit de Writer's Block papierlijn van 7 Dots Studio.  Ik ben echt fan van dit merk, omdat ze mij de perfecte achtergronden bieden om lekker loos te gaan met inkt, sprays, poeders…  Kortom, alles wat ik leuk vind!  En ze hebben heel leuke woordstickertjes ook. Vandaag neem ik jullie bij de hand om jullie stap voor stap te tonen hoe ik deze layout gemaakt heb.

1. Ik nam het achtergrondvel met witte planken als basis (notes heet het).  Daarop komt een laagje heavy gesso uit het Essentials pakket van Finnabair.







2. Terwijl de gesso droogt, heb ik door middel van Lindy’s Stamp Gang sprays een aantal zwart/witte velletjes uit het 6*6 pakketje Writters Block velletjes van kleur voorzien. (Shabby Turbine Teal, Rusty Latern Lime).  Creëer laagjes achter je foto’s en plak goed vast.




3. Wanneer de gesso droog is neem je een stencil (Tim Holtz Flourish) en wat modeling paste (Prima).  Positioneer je foto op je pagina en probeer een visuele driehoek te creëren met de modeleerpasta, rondom waar je foto zal komen. 


4. Wanneer de pasta droog is, kan je aan de slag met de Lindy’s Stamp Gang magicals.  Dat zijn pigmentpoeders, die je evengoed van andere merkten hebt (Brusho, prima mica powders…)  Je hebt wat water nodig om ze te activeren.  Neem met een penseel een beetje poeder op, schud het op je pagina en verstuif wat water.  Best droog je tussen de verschillende kleuren even je pagina met een heat tool of haardroger.




5. Voor de volgende stap gaan we met archival textuur aanbrengen door middel van stempels.  Best neem je een heel fijn design, en een iets dikker, voor de afwisseling.  Mijn stempels komen uit een BoBunny set.


6. Door middel van een tweede stencil (Tim Holtz Plus) en distress inkt in bijpassende kleuren gaan we nu wat donkerdere tinten van dezelfde kleuren aanbrengen. (inkt broken china en crushed olive)


7. Om te checken of je genoeg contrast hebt in je project, kan je gebruik maken van je fototoestel en een zwart/wit foto nemen.  Je ziet dan meteen of je voldoende diepte en contrast hebt.




8. Nu zijn we klaar om met onze embelishments te gaan spelen. Ik heb een aantal mechanicals van Finn voorzien van een laagje gesso (voor de ‘cling’ en ‘tooth’) en daarop wat van de gilding wax.





9. De kunst bestaat er dan in, om met je grote onderdelen te beginnen, en dan de ruimtes in te vullen met steeds kleiner wordende items.  Ik veronderstel dat de micro beads de kleinst mogelijke items zijn!  Die heb ik vastgeplakt met 3D matt gel, in dit geval.


Zo ziet het eindresultaat eruit




Er zijn heel wat filmpjes te vinden op Youtube die deze achtergrond-techniek tonen.  Maar moest het jullie interesseren om hier ook zulke filmpjes te zien, geeft gerust een seintje!

Groetjes,
Krisje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten